top of page
Kort%20til%20hjemmeside%2C%20medvirkende
Design uden navn-17.png
avatar.jpg

NAVN: Henrik, Marianne 

og gæster

FØDT

BOR: Vilmkærgård, Ørum

SPROG: Dansk

NATIONALITET: Dansk

GRÆNSESTEN

82

NAME: 

GEBOREN: 

WOHNT: 

SPRACHE: Deutsch

NATIONALITAT: Deutsch

RELATION:

Henrik og hans gæster kender ikke hinanden i forvejen, men har fælles erfaringer med dansk-tyske familier, der i perioder har mistet kontakten.

MARKERING D. 8. MAJ:

Ved sten nr. 82 laver Grænsesten/Teater Seachange et særligt arrangement: En nutidig gengivelse af en dansk-tysk familiemiddag, som i 1930'erne fandt sted netop her. Hvor besværligheder med grænsekrydsning gjorde, at man satte et bord lige på grænselinien og placerede den danske familie i den ene ende og den tyske familie i den anden ende af bordet.

 

Vi sætter et kaffebord op, dog pga. de gældende tyske coronarestriktioner på den danske side af grænselinien. Ved bordet sidder nogle danske gæster - Henrik og Marianne, som ikke kender hinanden i forvejen, men som begge har erfaringer med dansk-tysk familie, der i perioder har mistet kontakten. I den anden ende af bordet 'sidder' de tyske gæster - Mariannes familie - men de deltager via en internetforbindelse, så ved deres kaffekop står en smartphone.

Til sidst i scenen kommer der dog et par levende, uventede gæster, både danske og tyske, så bordet bliver fyldt op. Hele scenen filmes og klippes efterfølgende til en samlet historie.

INTERVIEW MED MARIANNE:

En af Henriks gæster er Marianne, som her er interviewet om sin dansk-tyske families historie og om det at vokse op med dobbelte rødder.

BEZIEHUNG:

MARKIERUNG AM 8. MAI:

WAS SOLLTEN MENSCHEN IN DEN ANDEREN TEILEN DEUTSCHLANDS UBERS GRENZGEBIET WISSEN:

G R Æ N S E S T E N kopi.png
bottom of page