top of page
To mennesker ved en grænsesten

Lørdag d. 8. maj 2021

- skaber vi både en lysinstallation på den dansk-tyske grænse og en lang række af lokale fejringer og markeringer af de venskaber og relationer, der går på tværs af grænsen.

 

Centrum for begivenheden er de mere end 280 grænsesten, der udgør grænsen mellem Danmark og Tyskland. Når mørket falder på den 8. maj vil grænselinjen blive lyst op af lamper placeret på udvalgte grænsesten. På den måde skabes en række af lys fra Skomagerhus i øst til Vadehavet i vest.

Samtidig vil medvirkende fra begge lande mødes ude i landskabet ved de enkelte grænsesten. Her vil de markere og fejre venskaber og relationer på tværs af grænsen. Markeringerne er individuelle og udspringer af de medvirkendes egne ideer og interesser og tilrettelægges og iscenesættes sammen med Teater Seachange, der står for begivenheden.

Begivenheden filmes dels fra luften og på jorden, og de medvirkende opfordres også til at optage og livestreame begivenheden fra det sted, hvor de står. På den måde kan hele Danmark følge med begivenheden på følgende hashtags: #grænsesten #graensesten.

 

GRÆNSESTEN finder sted i tidsrummet: 20.30 - 23.00

G R Æ N S E S T E N kopi.png
bottom of page