top of page
Kort%20til%20hjemmeside%2C%20medvirkende
IMG_1155.jpeg
avatar.jpg

NAVN: Jonna og Bo

FØDT: 1942, 1941

BOR: Tarm

SPROG: Dansk

NATIONALITET: Dansk

GRÆNSESTEN

277

RELATION:

Vi er begge aktive i Grænseforeningen, og vores lokalforening (Skjern, Tarm og Videbæk) har en venskabsby syd for grænsen. Det er Ladelund, og med dem har vi jævnligt fælles arrangementer. I maj 2020 lavede vi et kaffebord ved den dengang lukkede grænseovergang Pebersmark. Der blev en meget fin eftermiddag, og der var stor mediebevågenhed. Vi deltager hvert år i de Sydslesvigske Danske Årsmøder. Vi er gerne omkring 12-15 personer, som bor i en spejderhytte (Trenehytten eller Tydal) og møder i løbet af denne weekend mange mennesker fra det danske mindretal, og mange venskaber er knyttet.

MARKERING D. 8. MAJ:

Det er svært for folk med tysk pas at deltage i fælles arrangementer for tiden. Derfor har vores kontakt i det seneste år mest været digitalt.

 

På lørdag aften vil vi mødes og snakke lidt over et glas vin.

HVAD JEG VILLE ØNSKE, FOLK I ANDRE DELE AF DANMARK VIDSTE OM GRÆNSELANDET:

Det ville være dejligt, om man i Danmark var mere bekendt med ,at der både nord og syd for grænsen findes et nationalt mindretal for henholdsvis tysksindede og dansksindede.

Vi ville også ønske, at man blev mere bekendt med alle de gode natur- og historiske emner, der kan opleves i grænselandet, så det ikke kun blev et gennemfartsland på vej sydpå.

NAME: 

GEBOREN: 

WOHNT: 

SPRACHE: Deutsch

NATIONALITAT: Deutsch

BEZIEHUNG:

MARKIERUNG AM 8. MAI:

WAS SOLLTEN MENSCHEN IN DEN ANDEREN TEILEN DEUTSCHLANDS UBERS GRENZGEBIET WISSEN:

G R Æ N S E S T E N kopi.png
bottom of page